Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:


Felhasználási feltételek

Jelen Felhasználási feltételek tartalmazza a GNSoft Kft. által üzemeltetett online munkaközvetítő weboldal használatára vonatkozó feltételeket. Az „Elfogadom a feltételeket" bejelölésével a Felhasználó a regisztráció során szerződést köt az ABADUS.hu-val, elfogadva a jelen Általános felhasználási feltételeket. Az ABADUS.hu fenntartja a jogot jelen szerződés egyoldalú módosítására. A módosításról az ABADUS.hu rövid felhívás formájában tájékoztatja a Felhasználókat. A felhívást az erre a célra szolgáló online felülete, az ABADUS.hu által küldött hírlevél, vagy valamennyi felhasználónak, a személyes menüben megadott e-mail címre küldött értesítés tartalmazhatja.

 

 

 

1. Működés

2. Tagság és regisztráció

3. Díjak és számlázás

4. Felhasználói kötelezettségek

5. Az ABADUS.hu, mint közvetítő

6. Tiltott szolgáltatások és tevékenységek

7. Visszajelzések és korlátozások

8. Személyes adatok védelme

9. Szerzői jogok

10. Változtatás joga

11. Egyetértés

 

 

 

1. Működés

 

1.1. Az ABADUS.hu által üzemeltetett weboldalakon munkaadók és munkavállalók regisztrálhatják magukat.

1.2. A munkaadók teljesen ingyen tölthetnek fel és hirdethetnek meg munkákat Alap tagsági szint választása esetén. Míg a munkavállalók , a szakemberek ajánlatokat tehetnek az adott munkára.

1.3. A szolgáltatás során a munkaadó kiválasztja a számára legkedvezőbb ajánlatot. Az együttműködés kialakításához a ABADUS.hu biztosítja a szükséges kapcsolati információkat és az online felületet.

1.4. Az ABADUS.hu által üzemeltetett weboldal kizárólag információ közvetítő szerepet vállal a munkaadók és a munkavállalók között.

1.5. Az ABADUS.hu nem vállal garanciát a rendszer folyamatos és hibamentes üzemeltetéséért, valamint a rendszer biztonságáért, azonban törekszünk rá.

1.6. Az ABADUS.hu az esetleges hardver és szoftver hibákból adódó következményekért nem vállal felelősséget.

1.7. Az ABADUS.hu jogosult a rendszerben olyan változtatások elvégzésére, amelyek adott esetben a publikált profilok megjelenését is módosíthatják.

1.8. Az ABADUS.hu jogosult az ajánlatkérő olyan kapcsolati és más jellegű adatainak átadására az ajánlat tevőnek, amelyek szükségesek a megfelelő ajánlatküldéshez, illetve a későbbi kapcsolat felvételhez.

1.9. A szolgáltatás üzemeltetője nem garantálja:

a megküldött ajánlatkérések számát

a megküldött ajánlatkérés kizárólagosságát

az ajánlatkérésben szereplő adatok 100 %-os érvényességét

a megajánlott munka elnyerését

 

 

1.10. Munka meghirdetése

 

1.10.1. Az oldalon alkalmi, project jellegű munkák meghirdetésére van lehetőség. Munkát bármely regisztrált Felhasználó feltölthet. Havidíjon kívül semmilyen költséggel nem jár, így Alap tagsági szint esetén teljesen ingyenesen.

A munka feltöltése során szükséges megadni a következő adatokat:

a munka megnevezése

munka kategória választása

munka végzés helyének megválasztása

munka leírása, részletezése

elvárt képességek megadása (opcionális)

dokumentumok feltöltése (opcionális)

költségkeret meghatározása

ajánlat tételi határidő

a munka elvégzésnek menete

zárt vagy nyitott a munka

 

1.10.2. Munka megújítása

Ha a megadott határidőig nem érkezik az adott munkára ajánlat vagy a beérkező ajánlatok nem elfogadhatóak az Ön számára, akkor lehetőség van megújítani az adott munka ki listázást. Ilyen esetben az addig beérkezett ajánlatok elvesznek.

 

1.10.3. A megfelelő ajánlat kiválasztása

A munka feltöltése után akár már 1 óra múlva is megérkezhet az első ajánlat. Az ajánlatok eltérőek lehetnek, érdemes mindegyiket megvizsgálni, mielőtt kiválasztja a megfelelő szakembert.

 

1.10.4 Munka lezárása

Amíg nem tett ajánlatot senki az adott munkára, addig törölheti, de ha már bejött egy ajánlat, akkor már meg kell várni az ajánlat tételi határidő végét.

Ezután lehetőség van a beérkezett ajánlatok közül a legkedvezőbb elfogadására, a munka ajánlat végleges lezárására vagy újraindítására.

 

1.11. Ajánlati pontok

 

1.11.1. Az Abadus rendszer alapvető elem az ajánlati pont. Az ajánlati pontok virtuális érmék, amiket a munkák ajánlat tevéséhez használhatnak fel a  szakemberek. Az ajánlat tevéshez szükséges pontok száma a felkínált munka kereseti értékétől függ. Például egy 100 000 Ft költségvetésű munkához 4 ajánlati pont, egy 10 000 Ft értékű munka 1 pont szükséges. Minden egyes tagsági szinthez meghatározott számú pont jár, ami Alap tagság esetében havi 3 pont, míg Extra tagság esetében havi 50 pont.

1.11.2. Egy ajánlat tétel után az ajánlat tevéshez szükséges pontok száma levonásra kerül a felhasználó pontegyenlegéből.

1.11.3. Az Alap tagság kivételével minden esetben továbbvihető a fizetési periódus végén megmaradt ajánlati pont/pontok, de maximum a tagsághoz járó alappontok számáig. Például ha az előző fizetési periódusban Profi felhasználó esetén megmaradt 12 pont, akkor a következő fizetési periódusra járó 10 pont mellé átvihető további 10 pont.

1.11.4. Ha egy munkaadó meghív egy munkavállalót egy adott munkára, akkor ajánlati pont felhasználása nélkül tehető ajánlat.

1.11.5 Az ajánlati pontot visszakapja az ajánlat tevő, ha a megajánlott munkát az Abadus vagy a munkaadó törli.

1.11.6. Sikeresen lezárt ajánlat tétel esetén egyetlen ajánlat tevő sem kapja vissza az adott ajánlati pontját.

1.11.7. Bármikor tud a havi ajánlati pontokon felül további ajánlati pontokat vásárolni az Ajánlati pontok menüben. Egy ajánlati pont ára 200 Ft. Lehetőség van pontvásárlásra csak az adott hónapban, de akár havi rendszerességgel is.

1.11.8. A kiemelésre használt pontok minden esetben elvesznek.

 

1.12. Meghívás funkció

Lehetőség van ismerősök, barátok, kollégák, szakemberek meghívására az Abadus oldalra, belépés után. A meghívó Felhasználó így 3 ajándék pontot szerezhet a következő esetekben:

ha a meghívott ember regisztrálja magát az oldalra és elvégez egy sikeres projektet (akár munkavállalóként, akár munkaadóként),

ha Profi vagy Extra felhasználónak regisztrálja magát a meghívott.

 

1.13. Az ajánlat tétel menete

 

1.13.1 A feltöltött munkák vagy projektek megszerzésének módja az ajánlat tétel. Ajánlatot tenni csak az adott profilhoz tartozó kategóriákban meghirdetett munkákra lehet az ajánlati pontegyenleg erejéig, kiszűrve így a komolytalan ajánlatokat. A pontrendszer lényege, hogy a munkavállaló megfontolt ajánlatot tesz és valóban csak arra a munkára tesz ajánlatot, amit megnyerés esetén el tud végezni. Az adott munka elnyeréséhez ajánlott a profil és az ajánlati lap megfelelő kitöltése.

1.13.2. Fontos! Az ajánlat tétel során nem adható meg semmilyen elérhetőség vagy utalás, amely az Abadus-on kívüli kapcsolatfelvételre és megegyezésre bíztat. Az ilyen jellegű bejegyzéseket és ajánlatokat töröljük, a felhasználót pedig kizárjuk a rendszer használói közül!

1.13.3. Ajánlatot tenni a tagsági szinthez tartozó mennyiségű és a profilban beállított kategóriákban meghirdetett munkákra lehet.

1.13.4. Ha megtalálta az Önnek szimpatikus és képességeinek megfelelő munkát, akkor az Ajánlatot teszek gombra kattintva máris megteheti az Ön ajánlatát, mely során ne felejtse el megadni a következő adatokat:

elvárt munkabért,

biztosítsa az ajánlatkérőt, hogy megértette a követelményeit,

ajánlatát a munka minőségére, körülményeire és határidejére vonatkozóan,

a munkával kapcsolatos ismereteit és tapasztalatait,

bármilyen referenciát, ami kapcsolatos a munkával.

1.13.5. Ha egy projekt zárt, akkor a Felhasználó nem tud rá ajánlatot tenni, csak miután meghívást kapott, de meghívást is kérhet a Meghívást kérek gomb használatával.

1.13.6. Miután a munkaadó kiválasztotta a számára megfelelő ajánlatot, megkapják egymás elérhetőségeit, amelyet a Profil/Személyes adatok/Elérhetőség menüpontban definiáltak, hogy minél előbb felvehessék a kapcsolatot egymással.

 

1.14. Zárt nyitott munkák

A munkaadó eldöntheti, hogy az adott munkát nyilvános vagy zárt ajánlat tételre bocsátja-e. Ha zárt licitálásról van szó, akkor csak a meghívott szakemberek tehetnek ajánlatokat. Ilyen esetben a munka feltöltés során a munkaadó az adott kategóriában lévő munkavállalókat hívhatja meg ajánlat tételre.

1.15. Jutalék mértéke

A rendszer Felhasználóinak védelmében és a komolytalan Felhasználók kizárása érdekében szükséges bizonyos tagsági szinteknél a havidíjas megoldás. Emellett lehetőség van ingyenesen, de korlátozott lehetőségekkel az oldal használata.

Az alábbi költségek merülhetnek fel a rendszer használatakor:

havi tagdíj (Profi, Extra),

a munkavállaló által fizetendő jutalék,

ajánlati pont vásárlásának költsége,

kategória vásárlás költsége.

 

Minden egyes elvégzett munka után, melynek mértéke az elvégzett munka költségvetésének 4-6 %-a, a tagsági szinttől függően, a tagsági táblázat alapján.

 

A fizetési ciklus az az időtartam, amikor a tagsági díj megfizetésre került és a tagság aktív. A fizetési ciklus a hónap első napjától az utolsó napjáig tart, függetlenül az adott hónap napjainak számától. A hónapok eltérő hosszúsága miatti költség korrekcióra nincs lehetőség!

 

A fizetési ciklus kezdete előtt 24 órával köteles jelezni a felhasználó fizetős tagság lemondását, hogy elkerülje az automatikus levonást. Amint a felhasználói státusz megújításra került, visszafizetésre nincs lehetőség és az ajánlati pontok elérhetőek a felhasználó számára.

 

Ha egy Felhasználó például a hónap közepén aktiválta magát, akkor a maradék 15 nap alatt létrejött tranzakciók jutalékai és a fél havi díj kerül felszámolásra a számláján.

 

 

2. Tagság és regisztráció

2.1. Az ABADUS.hu által működtetett online munkaközvetítő szolgáltatásai elérhetőek mindazok számára, akik regisztrálnak, valamint jog- és cselekvőképes személyek, vagy gazdálkodó szervezetek.

A regisztrációval a Felhasználó elismeri, hogy minden esetben a saját, vagy az általa képviselt gazdálkodó szervezet nevében, valós személyes adatai, illetve elérhetőségei megadásával regisztrál.

A regisztráció folyamán a Felhasználó köteles a hozzá köthető, valós adatokat megadni. Az ABADUS.hu, amennyiben tudomására jut, hogy a Felhasználó által megadott adatok nem valósak, jogosult hozzáférését korlátozni, illetve törölni.

Az ABADUS.hu három adatkezelési és regisztrációs szintet alkalmaz az online munkaközvetítő szolgáltatásait igénybe vevő felhasználók és a felhasználók tranzakcióinak biztonsága érdekében:

Alap

Profi

Extra

Az ABADUS.hu az általa tartalmilag vagy formailag nem megfelelőnek ítélt regisztrációkat és adatokat indoklás nélkül törölheti.

Az ABADUS.hu a rendszer működési logikáját szándékosan megkerülő tartalmakat  indoklás nélkül törölheti.

Az ABADUS.hu jogosult a regisztráció során megadott adatok valódiságának ellenőrzésére és a nem valós adatokat megadó felhasználók azonnali kizárására.

 

 

2.2. Felhasználói szerződés

 

2.2.1. Az ABADUS.hu által üzemeltetett oldalakon való böngészés ingyenes. További funkciók használatához, munka feltöltéshez valamint ajánlat tevéshez regisztráció szükséges.

2.2.2. Az ABADUS.hu a munkák meghirdetéséhez és az ajánlat tevéshez szükséges online felületet biztosítja. Ezért az oldalon megkötött üzleteknek semmilyen módon nem részese. A szerződő felek a munkát meghirdető és a munkát elnyerő árajánlatot tevő személy vagy cég. A munkával kapcsolatban felmerülő kérdéseket is minden esetben a másik fél felé kell címezni. A munka teljesítése a munkaadó és a munkavállaló között zajlik.

2.2.3. A Felhasználó és az ABADUS.hu közötti szolgáltatási szerződés elektronikus úton, a regisztrációs folyamat során jön létre. A regisztrációt követően visszaigazoló és egyben megerősítő e-mail-t is küldünk, és ennek elfogadása, vagyis a megerősítő linkre való kattintással, a szerződés elfogadásának minősül. A regisztráció során a Felhasználó egyértelműen nyilatkozik arról, hogy a jelen Felhasználási Feltételeket elfogadja, és az abban foglaltakat magára nézve kötelezőnek tartja.

Amennyiben, ezen nyilatkozatot nem teszi meg elektronikus úton, akkor a regisztráció folyamata megszakad, és így a szolgáltatási szerződés nem jön létre.

2.2.4. Többszörös regisztrációs nem engedélyezett

2.2.5. A szerződés időtartama a regisztráció törléséig tart, amely bármikor, a Kapcsolat oldalon található űrlap segítségével bármikor kérhető. Illetve megszűnhet a Felhasználó az Abadus oldalról való kizárásával is. A regisztráció megszűnésével semmilyen díj vagy befizetés nem jár vissza.

2.2.6. A Polgári Törvénykönyv a szerződés létrejöttéről szóló, 211. § értelmében, aki szerződés kötésére ajánlatot tesz, ajánlatához kötve marad. A törvény szerint az a Felhasználó (munkavállaló), aki az ABADUS.hu oldalán elfogadott ajánlatot tesz, az az ajánlattól a későbbiekben nem állhat el.

 

 

3. Díjak és számlázás

 

 

Az oldal használatáért tagsági szinttől függően havidíjat számlázunk ki. A sikeresen elvégzett munkák után jutalékot számítunk fel, aminek a megfizetésére a munkavállaló köteles. A tagdíjakra és a jutalékra vonatkozó költségeket itt találja.

 

Az ABADUS.hu Kizárólag elektronikus számlát állít ki, amelyről a Felhasználó által megadott e-mail címre küldünk értesítőt. Számlát abban az esetben állítunk ki, ha a Felhasználó költségei elérték a bruttó 3000 Ft-ot vagy 3 hónap után.

 

Az ABADUS.hu jogosult az aktuálisan közölt táblázat díjtételeit módosítani, illetve a díjfizetési kötelezettséggel járó szolgáltatások körét bővíteni, erről azonban köteles felhasználóit tájékoztatni, legalább 10 (tíz) naptári nappal a módosítás hatályba lépését megelőzően.

A sikerdíjak alapját jelentő sikeres tranzakciók megállapításához az ABADUS.hu a felhasználók visszajelzéseit veszi alapul. A Felhasználónak a személyes menüből elérhető visszajelzési panelt kötelező a tranzakciót követően kitöltenie. A Felhasználónak a licit zárását követően 30 (harminc) naptári nap áll rendelkezésére a visszajelzés elkészítésére. Az ABADUS.hu az ajánlat kérő visszajelzése alapján a sikeres ajánlatok sikerdíjait a visszajelzést követő 24 órán belül számolja el és terheli a Felhasználó egyenlegére. A sikeres visszajelzést követően az ABADUS.hu utólagos reklamációt nem fogad el.

Az ABADUS.hu fenntartja magának azt a jogot, hogy a munkavállalói oldalról érkező sikertelen visszajelzés valódiságát esetenként ellenőrizze és az ellen - bizonyítható és indokolt esetben - kifogást nyújtson be. Bizonyítható és indokolt esetnek minősül, ha egy tranzakciót az munkaadó sikeresnek értékel, míg az munkavállaló sikertelennek; ilyen esetben az ABADUS.hu megkeresi az munkaadót és kéri a tranzakció megerősítését. A sikeres tranzakció megerősítése esetén az ABADUS.hu jogosult az adott tranzakció sikerdíjának felszámítására. A valótlan visszajelzést készítő felhasználó regisztrációját az ABADUS.hu indoklás nélkül törli.

Az ABADUS.hu kiszámlázza azoknak az ajánlatoknak a sikerdíjait, amelyekre az ajánlat kérő sikeres visszajelzést adott. A jutalék számítás alapja az elfogadott ajánlat értéke.

Nem kerülnek kiszámlázásra az ajánlat kérő által sikertelenként visszajelzett és nem kifogásolt tranzakciók jutalékai. Az ajánlat kérő visszajelzésének hiányában az ABADUS.hu a tranzakciót sikeresként jelöli meg, de csakis akkor, ha az ajánlat tevő sikeres visszajelzést adott és az ajánlat kérő ezután 10 (tíz) nappal sem készített visszajelzést a tranzakcióról.

Az ABADUS.hu elektronikus számlát készít. A számla digitálisan aláírt, adóigazgatási azonosításra alkalmas, az elektronikus számlázásra vonatkozó szabályok szerint kiállított elektronikus számla. A számla az munka indításakor irányadó díjtáblázat alapján kalkulált díjakat tartalmazza. Az elektronikus számla a személyes menü tranzakció történet menüpontjából tölthető le. Az ABADUS.hu papíralapú, nyomtatott számlát nem készít, az elektronikus számla csak elektronikus formában alkalmas adóigazgatási azonosításra, az adóhatóság részére csak elektronikusan mutatható be. Ezért a Felhasználónak, mint adóalanynak a letöltött és digitálisan aláírt számlát az elévülési idő végéig elektronikus formában kell megőrizni. A kiállított számlák fizetési határideje 14 (tizennégy) naptári nap. A fizetés teljesítési napja az ABADUS.hu számláján lévő jóváírás napja.

A számla rendezése történhet átutalással, online bankkártyás fizetéssel, vagy banki befizetéssel a Felhasználó választásának megfelelően. A banki átutalás költségei a Felhasználót terhelik.

Amennyiben az ABADUS.hu által kiküldött számla rendezése nem történik meg a számlán jelzett fizetési határidőn belül, a fizetési határidő lejártát követő 7. (hetedik) napon fizetési felszólítást küld email üzenet formájában a Felhasználónak. A fizetési felszólításban megjelölt további 7 (hét) napos fizetési határidő teljesítésének hiányában az ABADUS.hu a Felhasználó felhasználói jogosultságait ideiglenes tiltás alá helyezi, amiről email üzenet formájában tájékoztatja a Felhasználót. A jogosultságok tiltásának feloldására kizárólag a kötelezettségek rendezését követően kerülhet sor. A második fizetési felszólításon szereplő fizetési határidő túllépésének 7. (hetedik) napján a fennálló kötelezettségeket az ABADUS.hu követelésbehajtó partnereihez adhatja át behajtásra. A követelésbehajtás költségei a nem fizető ügyfelet terhelik, amelyek a követelésbehajtó partner által kibocsátott számlán jelennek meg terhelésként. A követelésre átadott összeget kizárólag a követelésbehajtó partnernek általa kiállított számla alapján lehet kiegyenlíteni! A követelésbehajtás eredménytelensége esetén az ABADUS.hu peres úton érvényesítheti követelését.

A fizetési felszólítást az ABADUS.hu a Felhasználó által a regisztrációs adatoknál megadott e-mail címre vagy levelezési címre küldött levélben vagy mobiltelefonszámra küldött SMS-ben teszi meg, amely írásbeli értesítésnek minősül.

A jelen Felhasználási feltételekre és az ABADUS.hu által működtetett online munkaközvetítő oldalakra a magyar jog irányadó, kivéve, ha a felhasználók egymás közötti tranzakciójuk során más joghatóságot kötnek ki.

Az ABADUS.hu semmilyen kötelezettséget és felelősséget nem vállal az ajánlat elfogadása utáni kifizetés körülményeivel kapcsolatban.

 

4. Felhasználói kötelezettségek

4.1. Az ABADUS.hu által működtetett online munkaközvetítő oldalon ajánlat kérésre és ajánlat adásra a Felhasználó kizárólag regisztrációt követően jogosult.

4.2. A Felhasználó regisztráció során megadott adataiban bekövetkező változást köteles az ABADUS.hu felé jelezni és a személyes online felületen frissíteni.

4.3. Az ajánlatkérő lapon meg kell jeleníteni a feltöltött munka pontos, a valósággal megegyező paramétereit és tulajdonságait. Ajánlat adás során csak a valóságnak megfelelő, vállalható kötelezettséget illetve ajánlatot tegyen.

4.4. A Felhasználó, mint ajánlatot tevő kötelezettséget vállal arra, hogy sikeres ajánlat zárás esetén a szolgáltatást az ajánlat adó lapon megjelölt kondíciókkal végzi el. A Felhasználó, mint ajánlat kérő kötelezettséget vállal arra, hogy sikeres ajánlat zárás valamint a munka elvégzését követően  a szolgáltatás ellenértékét maradéktalanul átadja.

4.5. Kizárólag konkrét, valós szolgáltatás és munka bocsátható árverésre, részletes leírással, amelyben szerepel például az adott szolgáltatás időtartama, vagy az elvégzendő szolgáltatás mennyisége.

 

4.6. A Felhasználó kijelenti, hogy a hatályos 2001. évi CVIII törvény értelmében egyéni tartalomszolgáltató valamint az általa feltöltött adatokért teljes büntetőjogi felelősséggel tartozik, az ebből származó esetleges jogi következményekért a Szolgáltatót semmiféle felelősség nem terheli.

 

5. Az ABADUS.hu, mint közvetítő

 

5.1. Az online munkaközvetítő működtetését az ABADUS.hu közvetítő szolgáltatóként, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ekrtv.) rendelkezései szerint végzi. Az ABADUS.hu semmiféle felelősséget nem vállal az általa fenntartott online munkaközvetítő oldalon tett, nem tőle származó felhívásokkal, ajánlatokkal és az ezek alapján létrejött szerződésekkel vagy bármely szerződés létrejöttének elmaradásával, továbbá az online munkaközvetítő oldalon elérhető szolgáltatások hibájával vagy megszüntetésével kapcsolatban. Ezért az ABADUS.hu nem felel az általa működtetett online munkaközvetítő oldalon meghirdetett szolgáltatások minőségéért, biztonságáért és jogszabályi megfelelőségéért, valamint nem vállal kötelezettséget ezen szolgáltatások ellenőrzéséért. Az ABADUS.hu nem felel továbbá azért, hogy az ajánlat tevők ténylegesen el tudják végezni a feladatot, valamint, nem tudja biztosítani, hogy a felhasználók az egymás közötti tranzakciót végérvényesen be is tudják fejezni.

5.2. Az ABADUS.hu nem avatkozik bele a felhasználók közötti jogvitákba, tranzakciókba, bármilyen vita kialakulásakor a Felhasználó mentesíti az ABADUS.hu-t mindennemű igénytől, követeléstől és kártérítéstől.

5.3. A Felhasználó által az online munkaközvetítő közzé- vagy elérhetővé tett tartalmat az ABADUS.hu jogosult, de nem köteles ellenőrizni és a közzétett információk által hivatkozott oldalakon vagy helyeken az ABADUS.hu jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.

5.4. A Felhasználó által közzé- vagy elérhetővé tett tartalomért, ideértve a tartalom által okozott vagy egyébként azzal összefüggésben felmerült mindennemű vagyoni vagy nem vagyoni kárért kizárólag a Felhasználó tartozik felelősséggel. Az ABADUS.hu által működtetett online munkaközvetítő jogellenes tartalom (például harmadik személyek személyes vagy különleges adatai, hozzászólások, képek, szerzői vagy jogi oltalom alá eső szellemi alkotások), harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat közvetlenül, vagy közvetett módon sértő (például bűncselekmény elkövetésére vonatkozó felhívás) felhívás nem helyezhető el. Amennyiben az online munkaközvetítő a Felhasználó által közzé- vagy elérhetővé tett tartalommal kapcsolatban harmadik személy, hatóság vagy bíróság igényt támaszt vagy eljárást indít, a Felhasználó az ilyen igényekkel vagy eljárásokkal kapcsolatban felmerülő valamennyi kiadást, költséget és kár megtérítését magára vállalja, továbbá vállalja azt is, hogy minden az ABADUS.hu által megkövetelt intézkedést megtesz a jogsértésekkel és a visszaélésekkel kapcsolatban az ABADUS.hu jó hírnevének megóvása érdekében.

5.5. Az ABADUS.hu által működtetett online munkaközvetítő oldalon keresztül elérhető szolgáltatásokat a Felhasználó saját felelősségére, a partnerszolgáltató által nyújtott feltételek szerint veszi igénybe és elismeri, hogy az ABADUS.hu nem felel e partnerek által nyújtott szolgáltatásokért; akkor sem, ha ezen szolgáltatások az ABADUS.hu márkanév alatt érhetőek el.

 

6. Tiltott szolgáltatások és tevékenységek

 

6.1. Az ABADUS.hu által működtetett online munkaerőpiacon tilos az alábbi szolgáltatások hirdetése:

bűncselekményre való felbújtás

olyan szolgáltatás, mely bármilyen módon sérti valamely harmadik fél jogait

védjeggyel, szerzői joggal, szabadalommal, személyiségi vagy kegyeleti joggal való visszaélést

emberi szerv kereskedelem

pénz-, értékpapír-, kötvény-, bankkártya-, okirat hamisítás

számítógépes bűncselekmény (hackerkedés)

szexuális szolgáltatás

minden egyéb olyan termék vagy szolgáltatás, amely a megjelenés időpontjában hatályos magyar jogszabályba és törvénybe ütközik, illetve jogsértés és/vagy bűncselekmény elkövetésére buzdít.

6.2. Felhasználó anonimitását felfedő személyes adatok (név, lakcím, munkahely, telefonszám, e-mail cím, egyéb elérhetőség) közzététele.

6.3. Az agresszív, személyeskedő, fenyegető jellegű hozzászólások közlése. Mások szidalmazása, más felhasználók vulgáris jelzőkkel történő illetése.

6.4. Mások vallási meggyőződésének és etnikai vagy egyéb hovatartozásának megemlítése és bírálata, gyűlöletkeltésre, valamint megfélemlítésre alkalmas információk megjelentetése.

6.5. Jogsértő információ megjelentetése, amely a megjelenés időpontjában hatályos magyar jogszabályba ütközik, illetve jogsértés és/vagy bűncselekmény elkövetésére buzdít.

6.6. Az ABADUS.hu fenntartja a jogot bármely felhasználó kizárására vagy bármely munka ajánlat illetve ajánlat tétel törlésére, amely ellenkezik a weboldal megfelelő használatával vagy az alábbi kritériumok szerint a szabályzattal ellentétesnek, törvénybe ütközőnek vagy erkölcstelennek minősül:

főállású, hosszú távú munka,

MLM jellegű, nyíltan vagy burkoltan átverés jellegű,

egyéb nem alkalmi vagy projekt jellegű,

az információ semmilyen kapcsolatban nem áll az ABADUS.hu által üzemeltetett oldalakkal,

olyan információk, melyek linket biztosítanak más oldalakhoz, képekhez,

olyan információk, melyek tartalmazzák a felhasználó személyes adatait vagy elérhetőségeit. Ilyennek minősül a csupán fenti információk megszerzése érdekében indított ajánlatok,

olyan információk, melyek obszcének, megbotránkoztatóak, gyűlölködőek illetve más felhasználók lejáratására irányulnak.

 

Tilos továbbá direkt kapcsolatfelvételre irányuló (email címet, telefonszámot, elérhetőséget tartalmazó weboldalt vagy annak nevét) termékleírást, vagy képet elhelyezni, kivéve, ha a felhasználónak az ABADUS.hu-val kötött egyéb szerződése azt kifejezetten megengedi a felhasználó számára.

Az ABADUS.hu fenntartja azt a jogát, hogy eltávolítsa azokat a hozzászólásokat, amelyek megsértik a fent felsoroltakat, vagy a moderálási alapelvek valamelyikét.

 

7. Visszajelzések és korlátozások

 

7.1. Az ABADUS.hu felhasználói visszajelzést adnak egymásról. A Felhasználó véleményét köteles jól megfontoltan kialakítani, annak tudatában, hogy véleménye minden felhasználó számára elérhetővé válik és a későbbiekben nem változtatható. Amikor mások jó hírét megalapozatlanul sértő, becsmérlő visszajelzést ad, azért a Felhasználó polgári jogi, és akár büntetőjogi felelősséggel tartozik. Az ABADUS.hu semminemű felelősséget nem vállal a visszajelzésben mások által a Felhasználóról hagyott vélemények tartalmáért.

7.2. A biztonságos és sikeres kimenetelű üzlet érdekében javasoljuk, hogy vegye figyelembe a felhasználók minősítéseit.

 

8. Személyes adatok védelme

 

A megadott adatokat az adatvédelmi törvénynek és szabályzatnak megfelelően kezeljük, ezeket nem értékesítjük és harmadik félnek nem adjuk át! A sikeres ajánlat tételt követően a regisztráció során megadott nevét, telefonszámát és e-mail címét (valamint a Személyes menüben beállított további elérhetőségeit) küldjük el partnerének, hogy felvehessék egymással a kapcsolatot!

8.1. A Felhasználó személyes adatainak bizalmas kezelése kiemelkedően fontos, ezért az ABADUS.hu a Felhasználó személyes adatait csak az adatkezelési szabályzatban megjelölt külső szervezeteknek adhatja át. Hatóságok részére csak a vonatkozó jogszabályi keretek között teszi hozzáférhetővé.

8.2. A Felhasználó által megadott személyes adatok közül az ABADUS.hu csak azokat az információkat használja fel, amelyek az azonosításhoz szükségesek, annak érdekében hogy a Felhasználó tájékoztatást kapjon az ABADUS.hu fejlesztéséről, szolgáltatásairól, hírlevél vagy személyes üzenet formájában.

8.3. Az ABADUS.hu hírlevél szolgáltatásáról bármikor leiratkozhat a személyes menü Értesítések pontjában vagy ügyfélszolgálatunknak küldött e-mail útján.

8.4 Az ABADUS.hu által küldött hirlevélben a vele partnerségben álló cégek illetve üzletfelek reklámjait is elhelyezheti.

 

9. Szerzői jogok

 

Az ABADUS.hu weboldalán való regisztrációval vagy böngészéssel elfogadja az alábbi feltételeket.

Az ABADUS.hu által üzemeltettet online oldalakon található tartalom az ABADUS.hu szellemi tulajdona. Az ABADUS.hu fenntart minden jogot a weboldal bármely részének bármilyen módszerrel történő másolásával és terjesztésével kapcsolatosan. Az ABADUS.hu előzetes írásos engedélye nélkül tilos a weboldal egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, azok a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény szerinti jogi védelemben részesülnek. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.

Az ABADUS.hu kérheti a jogsértés abbahagyását és az abból származó kárának megtérítését.

Az ABADUS.hu által üzemeltettet weboldalak domain nevei, valamint az ABADUS név és annak logója szerzői jog védelemben részesül, felhasználása kizárólag az ABADUS.hu előzetes és írásos hozzájárulásával lehetséges.


10. Változtatás joga

 

Az ABADUS.hu fenntartja a jogot a weboldalain található információk előzetes bejelentés nélküli megváltoztatására. Az ABADUS.hu nem garantálja, de törekszik rá, hogy a weboldalakon elérhető információk napra készek legyenek, illetve leírják a társaság tevékenységét. Az ABADUS.hu fenntartja a jogot szolgáltatásának előzetes bejelentés nélküli megváltoztatására, kiegészítésére, vagy megszüntetésére, továbbá nem vállalja a felelősséget a weboldalakon történt elírásokért, sem pedig a weboldalak tartalmának jogosulatlan, az ABADUS Kft-n kívül álló okból történő megváltoztatásáért.

 

11. Egyetértés

 

A regisztrálással a Felhasználó elfogadja a fenti feltételeket, valamint hozzájárul, hogy a Szolgáltató előzetes hozzájárulás nélkül megszűntesse regisztrációját ill. törölje feltöltött tartalmait, amennyiben jelen Általános Felhasználási Feltételeket megszegi!

Az ABADUS.hu jogvita esetén kiköti a Veszprém Megyei Bíróság kizárólagos illetékességét. A jelen Felhasználási feltételekre és az ABADUS.hu által üzemeltetett weboldalakra a magyar jog irányadó, kivéve, ha a felhasználók egymás közötti tranzakciójuk során más joghatóságot kötnek ki.

 

 

Üdvözlettel

 

Az Abadus csapata

 

2015.11.10.