Bejelentkezés

Felhasználónév:
Jelszó:


Segítség

 

 

Segítség kategóriák szerint

Regisztráció az Abadus rendszerbe Regisztráció

 

Profil az abadus rendszerben Profil

 

Abadus tagsági szintek Tagsági szintek

 

Értékelés az Abadus rendszerben Értékelések

 

Ajánlati pontok az Abadus rendszerben Ajánlati pontok

 

Üzenetek az Abadus rendszerben Üzenetek

 

Munka feltöltés az Abaduson Munka feltöltés

 

Díjak és számlázás az Abadus rendszerben Díjak, számlázás

 

Ajánlat tétel az Abadus rendszerben Ajánlat tétel

 

Egyéb kérdés az Abadus rendszerrel kapcsolatban Egyéb

 

 

 

 

 

Gyakran ismételt kérdések:

 

1. Miért válasszam az Abadus rendszert?

2. Mik a munkaadók előnyei?

3. Mik a  munkavállalók előnyei?

4. A szolgáltatás mely része fizetős?

5. Lehetek egyszerre munkavállaló és munkaadó is?

6. Mennyire megbízható a rendszer?

7. Kiket találok itt?

8. Mik azok a kategóriák?

9. Milyen munkákat találok itt?

10. Kategória beállítás miért szükséges?

11. Miért nem kapok munkát?

12. Mik az értékelési szempontok?

13. Mit jelent, ha egy munka zárt?

14. Hogyan tudok kapcsolatba lépni a munkaadóval?

15. Hgyan adhatok meg referenciát?

 

 

 

1. Miért válasszam az Abadus rendszert?


Az Abadus rendszer célja kiutat találni a válságból és enyhíteni a növekvő munkanélküliség helyzetét. Személyre szabható, dinamikus, könnyen kezelhető, átlátható ajánlat kérő oldal megalkotása volt a cél, hogy mindenki számára elérhető legyen a szolgáltatás. A munkaadó is kereshet munkát és a munkakereső is tölthet fel munkát.

Az oldal előnye, hogy a munkát feltölteni és regisztrálni az oldalra ingyenes, így Ön nem marad le egyetlen munkáról sem és megtalálhatja a legjobb szakembert.

 

További előnyök:

 

- átlátható, letisztult kép

- egyszerű kategóriarendszer

- megbízható partnerek

- profi háttércsapat

- Ön egyszerre lehet munkavállaló és munkaadó is, egyetlen regisztrációval

- az ingyenes oldalakkal szemben itt valóban dolgozni akaró, megbízható felhasználókkal találkozhat

- a jelképes havidíj biztosítja az oldal megbízhatóságát

- kényelmes, gyors, egyszerű - nem kell több oldalt végigkutatni, minden munkát megtalál egy helyen

- kötelező értékeléssel tudja mit kap

- személyes adatainak kiadása nélkül kérhet árajánlatot több személytől vagy cégtől

- konkrét munkákat talál itt

- nem kell több helyre levelet írnia

 

2. Mik a munkaadók előnyei?


Az Abadus rendszerben ingyen töltheti fel az elvégzendő munkát vagy projektet és keresgélhet a munkavállalók között. Mivel több szakember vagy szolgáltatót egyszerre versenyeztethet meg különösebb időráfordítás nélkül ingyenesen, így könnyen érhet el költségmegtakarítást.

Megspórolható a sok interjú és zsákbamacska munkaerő felvétele.

Ha Ön korrektül tartja a feltételeket, rendesen fizet az elvégzett munkáért, sok pozitív visszajelzést kap, akkor mindig számíthat megbízható, korrekt és jó szakemberek jelentkezésére, hisz vonzó munkáltatónak tüntetik fel.

 

További előnyök:

 

- nincs egyéb költsége, csakis az elvégzett munkáért kell fizetnie,

- személyes adatainak kiadása nélkül kérhet ajánlatot több felhasználótól,

- rugalmasan kezelheti munkavállalóit, megbízásai időtartamára,

- egyszerre versenyeztethet megbízható, más munkaadók által értékelt felhasználókat.

 

Ugyanolyan egyszerű az Abadus rendszer használata, mint az online vásárlás: Ön meghirdet egy munkát otthonról és kiválasztja a legjobb ajánlatot. Az elvégzett munkát elküldik interneten keresztül vagy futárral vagy házhoz jön a szakember, végül értékeli az elvégzett munkát. Anélkül, hogy Önnek akár egy lépést is kellett volna tennie.

 

3. Mik a  munkavállalók előnyei?


Az oldalon munkát keresni semmilyen kötelezettséggel nem jár, egyszerre lehet több "munkahelye" is, vállalhat otthon végezhető munkát, távmunkát, alkalmi munkát vagy részidős munkát. Felfogható ez egy másodállásnak is.

Ön, mint szabadúszó álláskereső van jelen, és egyedül Ön dönti el, hogy milyen munkát, mennyiért, milyen határidővel végzi el.

Lehet nyugdíjas, programozó, kismama, mérnök, takarító vagy tanár, itt mindenki megtalálja a számára megfelelő munkát. A különböző kategóriáknak köszönhetően nem kell több oldalon keresgélnie a munkákat.

 

További előnyök:

 

- könnyeden otthonából válogathat számos meghirdetett munka közül,

- az elnyert feladatot saját időbeosztása szerint végezheti el,

- párhuzamosan, egyszerre több munkát is vállalhat, saját lehetőségei szerint,

- a munkája minőségi és pontos kivitelezésével Ön jobb pozíciót érhet el.

 

Ha Ön jól dolgozik, pozitív visszajelzéseket kap, akkor biztosítja, hogy a jövőben is kapjon munkát, szívesen alkalmazzák majd.

Ugyanolyan egyszerű az abadus rendszer használata, mint az online vásárlás: Ön megajánl egy munkát otthonról. Az elvégzett munkát elküldi interneten keresztül vagy futárral vagy házhoz megy.


4. A szolgáltatás mely része fizetős?

 

Az Abadus rendszer funkciói akár teljesen ingyenesen is elérhetőek. Alap felhasználói szint esetén nincsen havidíj, egyetlen költség merül fel: a kereset utáni jutalék, amelynek a mértéke 6%. Pl.: ha Ön munkavállalóként elnyert egy munkát, aminek az elvégzésért 10 000 Ft-ot kap, akkor az abadus rendszer 600 Ft-ot számláz ki Önnek. Semmilyen más költség nem lép fel.

Ha Ön Profi vagy Extra tagsági szintet választ, akkor az előnyök mellett a jutalék és havidíj is megjelenik a számláján.

A munka feltöltés minden esetben ingyenes. Munkaadóként csak a tagsági szintekhez tartozó havidíj kerül felszámolásra. Vagyis Alap felhasználói tagsággal munkaadóként semmilyen költsége nincsen.

Bővebb információért kérjük tekintse meg a Segítség/Tagsági szintek menüpontot!

 

5. Lehetek egyszerre munkavállaló és munkaadó is?

 

Természetesen! A rendszer megalkotásánál ez kiemelt fontosságú volt számunkra! Miközben Ön elvállal egy munkát, addig akár meg is hirdethet elvégzésre egy másikat. Egyetlen felhasználói névvel, ugyanazzal a profillal 12 főkategóriában tevékenykedhet.

A két módhoz külön értékelési pont tartozik, amiket különböző szempontok alapján kap.

Az értékelésekről bővebb információt a Segítség/Értékelések menüpont alatt talál!

 

 

6. Mennyire megbízható a rendszer?

 

A rendszer megbízhatóságát a kötelező, több szempontot is figyelembe vevő értékelési rendszer biztosítja. Használata lehetővé teszi, hogy megtalálhassa az Ön számára megfelelő és megbízható partnert. Az alábbi tulajdonságokat kell értékelni, ha munkaadó:

 

- a munka minősége,

- kapcsolattartás / megbízhatóság,

- szakértelem,

- határidő,

- költség,

 

és a következőket, ha Ön munkavállaló:

 

- egyértelmű elvárások,

- pénzügyek,

- megbízhatóság,

- rugalmasság,

- kommunikáció.

 

Az értékelési pontok szintén referenciaként működnek. Visszajelzést csak azok adhatnak egymásnak akik együtt dolgoztak, megőrizve így a tapasztalatok valódiságát.


7. Kiket találok itt?

 

Olyan munkavállalókat, akik előnyben részesítik a távmunkát, akik teljes vagy rész munkaidőben szeretnének szabadúszóként dolgozni. Megtalálható itt bádogos, programozó, CAD tervező, fordító, web grafikus, designer, kőműves / burkoló, vízvezeték szerelő, ügyvéd, villanyszerelő, festő, marketinges és számos más szakember.

Másik oldalon pedig a szaki kereső munkaadók, akik valamilyen munkát vagy projektet szeretnének elvégeztetni adott határidőre, adott költségkerettel.

Természetesen a rendszer adta szabadság következtében egy személy lehet munkaadó és szabadúszó munkavállaló is!

 

8. Mik azok a kategóriák?

 

A könnyebb kereshetőség és átláthatóság érdekében a munkavállalókat és a munkákat is 12 főkategóriába soroltuk. Minden főkategórián belül több alkategória is található. Ha a munkaerő között keresgélünk és például a Web és programozás főkategória Programozás alkategóriában vagyunk, akkor egyetlen kattintással átválthatunk a munkák nézetre, ahol ugyanebben az alkategóriában meghirdetett projekteket láthatjuk. És ugyanígy egyetlen kattintással visszaválthatunk a munkaerő nézetre, ahol a felbérelhető szabadúszókat láthatjuk.

 

A következő főkategóriák találhatóak a rendszerben:

 

1. Web / Informatika

2. Tervezés / Gyártás

3. Multimédia

4. Adminisztráció

5. Pénzügy / Gazdaság

6. Marketing / Média

7. Jog

8. Írás / Fordítás

9. Ipari megoldások

10. Szakmunka

11. Wellness

12. Egyéb szolgáltatások

 

9. Milyen munkákat találok itt?

 

A kategóriáknak megfelelően nagyon sokféle munka meghirdethető az abadus-on. Akár egy szoba kifestése, egy WC járólapozása, egy weboldal megtervezése, konyha felújítása, garázs építése, asztalos munka vagy egy beszéd megírása. A lehetőségek korlátlanok.

Mivel profi és megbízható munkaközvetítő oldal létrehozása volt a cél, ezért csak konkrét, valós munkákat engedünk megjelentetni! Az üzletkötői, bedolgozós, MLM és hasonló munkák hirdetése tilos, és moderátoraink azonnal törlik ezeket! Mi nem engedjük becsapni a Felhasználóinkat!

A munkákat csak regisztrált felhasználók tölthetik fel. Emellett a munkák jellemzője, hogy egyszeri, projekt jellegűek meghatározott (vagyis kialkudott) bérezéssel. Hosszú távú főállás meghirdetésével az oldal nem foglalkozik.

 

10. Kategória beállítás miért szükséges?

 

Ahhoz, hogy Ön egy munkára ajánlatot tudjon tenni, az adott kategóriának szerepelnie kell a Profiljában. Tehát, ha pédául egy villanyszerelési munkát szeretne megnyerni, akkor a Profiljában a Kategóriák pontban hozzá kell adnia a Szakmunka főkategóriát és vagy az összes alkategóriát vagy elég csak a villanyszerelés alkategóriát.

A munkaadók is a kategóriákon belül keresnek a szakemberek között, illetve ha zárt munkát töltenek fel, akkor a meghívható szakemberek listájában csak azok jelennek meg, akiknek a profiljában az adott alkategória létezik.


11. Miért nem kapok munkát?


Ahhoz, hogy egy munkát elnyerjen ajánlatot kell tennie az adott munkára. Érdemes korrekt bérezést kérnie és egy részletes leírást adni, hogy milyen feltételekkel tudja elvállalni a munkát, illetve mit várhat a munkaadó Öntől. Mivel a zárt munkákra meghívással lehet bekerülni, ezért érdemes a Profilt megfelelően és részletesen kitöltenie, hogy bizalmat keltsen a munkaadóban és lássa, milyen szakképzettségei vannak, milyen tudással rendelkezik, alkalmas-e az adott projekt elvégzésére.

A megnyert munkát érdemes tisztességesen, a beígért határidőre elvégezni, hogy magas értékelési pontokat kapjon, így később sokkal nagyobb eséllyel nyerhet meg munkákat!

 

12. Mik az értékelési szempontok?

 

Az alábbi tulajdonságokat kell értékelni, ha munkaadó:

 

- a munka minősége,

- kapcsolattartás/megbízhatóság,

- szakértelem,

- határidő,

- költség,

 

és a következőket, ha Ön munkavállaló:

 

- egyértelmű elvárások,

- pénzügyek,

- megbízhatóság,

- rugalmasság,

- kommunikáció.

 

13. Mit jelent, ha egy munka zárt?

 

Lehetőség van a munka meghirdetése során azt zártként feltenni. Ilyen esetben a munka feltöltésekor megadhatja, hogy mely munkavállalókat szeretné meghívni ajánlat tételre. Ebben az esetben  automatikusan egy értesítőt küld a rendszer a meghívottaknak.

Természetesen a nem meghívott munkavállalók is kérhetnek később meghívást az adott munkára és a munkaadó dönti el, hogy engedi ajánlat tételre vagy sem.

 

 

14. Hogyan tudok kapcsolatba lépni a munkaadóval?

 

A rendszer lényege, hogy személyes adatok kiadása nélkül kérhetnek a munkaadók ajánlatot az általuk meghirdetett munkára. Így az ajánlattétel illetve az üzenetváltás során tilos bármilyen elérhetőséggel kapcsolatos adat megadása. A munkaadó csak egy ajánlat elfogadása után kapja meg emailban a munkát megnyert munkavállaló elérhetőségét, és ugyanígy a munkavállaló is megkapja a munkaadó elérhetőségét, a munka további részleteinek megbeszélése érdekében.

 

15. Hogyan adhatok meg referenciát?

 

Referencia megadására két módon van lehetőség.  Egyszer (kép, file-ok megadásával) az ajánlat adás során van lehetőség. A Kapcsolódó dokumentumok, referenciák résznél töltheti fel és csatolhatja az árajánlathoz. Ezenkívül ha Ön a Profiljában is tud feltölteni referenciákról képeket (javasoljuk a jpg formátum használatát).

 

 

Üdvözlettel

 

Az Abadus csapata

 

2011.03.25.